Bedrijfscursus: Filmen met je mobiel

Bedrijfscursus: Filmen met je mobiel

…..’Elke medewerker heeft sowieso al een telefooncamera binnen handbereik. Wat nou als deze medewerker kwalitatief beter beeldmateriaal kan maken, welke betekenis heeft dat voor de uitvoering van de contentstrategie en het budget?’…….

……’Video content is key! Het is daarom een must om in transitie te gaan naar de “Filmende Organisatie, oftewel Inhouse filming”……

……’De receptionist, de projectleider, de mens met de handen in de “klei”, etc. Elke medewerker kan een bijdrage leveren aan kwalitatieve video content met de bedrijfsmobiele telefoon’……

Als afdeling communicatie is het kunnen beschikken over videobeelden van goede kwaliteit essentieel. Elke medewerker van je bedrijf is op plekken waar gefilmd kan worden. Wanneer deze medewerker getraind is in de klassieke televisietheorie, dan hoef jij daarvoor niet een aparte cameraman in te huren. De medewerker levert dagelijks beeldmateriaal aan en de communicatiefunctionaris schakelt een editor in om in lijn met de communicatiedoelen video-content te maken. FinesseFilms.nl geeft deze cursus en kan eventueel ook de vaste editor worden van de afdeling communicatie. Momenteel geeft FinesseFilms.nl twee soorten trainingen:

A) Filmtraining aan huis (in je bedrijf!)

B) De online cursus

C) De dagtraining op een (kasteel)locatie

Mijn naam is Olivier Rensing. Als camerajournalist werk ik sinds 2005 voor diverse overheden en bedrijven uit het A-segment van de markt. Ook heb ik gewerkt als TV journalist voor diverse omroepen en nieuwsmedia.

Ad A)

Als trainer: filmen met de bedrijfsmobiel, kom ik in huis en geef een groepssessie van 4 uur waarin ik elke medewerker meeneem om de praktische filmvaardigheid met de mobiel te vergroten. Ik vertel hoe de medewerker “steady” kan filmen en geef uitleg over beeldtaal, beeldtheorie, kadrering, compositie en betekenisvol beeld. Tijdens deze training gaan we ook de theorie in de praktijk brengen en de resultaten evalueren. Kortom een stoomcursus do’s and dont’s in de praktijk.

Kosten: € 425,- ex BTW p.p. (minimale groepsgrote 4 personen, maximale groepsgrote per sessie 8 deelnemers)

Benodigdheden voor deze cursus: een opgeladen mobiele telefoon met camerafunctie.

Stuur me een mail: via Olivier@FinesseFilms.nl of bel me +31614591975

Ad B)

In tien lesmodules, tien coachingssessies en huiswerkopdrachten word je geschoold in de klassieke televisietheorie en leer je filmen met je mobiel om goede content te schieten met het oogmerk deze te kunnen aanleveren bij de afdeling communicatie.

Inhoud: Klassieke televisietheorie, Kadrering, Compositie van het beeld, Camerabeweging, Licht, Geluid opnemen, Regisseren, Interviewen, Filmische technieken, Scenario schrijven, een Draaiboek maken volgens de klassieke televisietheorie.

Kosten: € 1.815,- ex BTW p.p. (minimaal 5 deelnemers)

Benodigdheden: Je mobiel (opgeladen batterij en powerbank, een gimble of statief (bol.com), een internetverbinding en toegang tot zoom)

Studiebelasting: 40 uur

Alle bijeenkomsten zijn online.

*Koop de pluscursus erbij voor € 650,- ex BTW p.p.. Hier koop je een extra dagdeel op locatie mee. Deze trainingsdag is een absolute must om meer finesse te verkrijgen met het filmen.

Meld je nu aan: via Olivier@FinesseFilms.nl

Heb je vragen? Stuur een mail of bel me +31614591975

Ad C) De dagtraining op een kasteellocatie

Op een kasteel met daarom heen veel natuur bied ik een ultieme “filmische lokatie” waarin ik elke medewerker meeneem om de praktische filmvaardigheid met de mobiel te vergroten. Ik vertel hoe de medewerker “steady” kan filmen en geef uitleg over beeldtaal, beeldtheorie, kadrering, compositie en betekenisvol beeld. Kortom een stoomcursus do’s and dont’s in de praktijk.

Prijs € 650,- ex BTW p.p.

Stuur me een mail: via Olivier@FinesseFilms.nl of bel me +31614591975